perjantai 6. toukokuuta 2016

Kurjenrahka again...

Kävimme patikoimassa taas KURJENRAHKAN KANSALLISPUISTOSSA . Kauheasti uutta kerrottavaa mulla ei siitä paikasta ole, siellä on käyty kerran jos toisenkin.. aikaisemmat juttuni paikasta löytyy TÄSTÄ ,  TÄSTÄ ja TÄSTÄ .

En vaan voi tätä Kansallispuistoa lakata ylistämästä, joten laitan nyt muutaman kuvan kuitenkin...

Metsässä oli paljon sinivuokkoja ja valkovuokkoja. 


Soilla on kuuma! Pärjäsi oikeinhyvin hihattomalla paidalla. Vetisiä suot olivat mutta onneksi kukaan meistä ei tällä kertaa ulpannut.
Teimme taas Savojärven kierroksen ja aikaa meillä kului siihen reilut 3 tuntia..  reitti kiertää siis tämän järven ympäri läpi soiden.Reitin varrelta löytyy erilaisia opastauluja alueen kasvillisuudesta ja ötököistä.Järven ylle kaatumassa olevia puita.. 


Lapsetkin jaksoi todella hienosti taas painella reitin. Näimme yhdellä suolla ison Kurjenkin. Siitä en valitettavasti kuvaa saanut onnistumaan, mikä harmittaa tosi tosi paljon.. 


Reitin varrella on pieni joki, joka on kyllä sellainen sammakkojen paratiisi.. sammakoiden kurnutus kuuluu kuorona, ja sammakoita on ihan joka puolella! Tämä reppana pelkäsi kun otimme kiinni mutta kiitollisena pomppi sitten takaisin jokeen.


Kyllä tämä kevät ja kesä on meidän unelma-aikaa! Lapseni sanoi keskellä suota, että "äiti, sun pitäis ryhtyy luonnonsuojelijaksi ja järjestää mielenosoituksia luonnon puolesta kun sä oot tollanen erä-Jorma".   Toinen lapsi säesti perässä , että "toiset perheet ne viettää laatuaikaa yhdessä laivalla ym. mutta meidän perhe se menee keskelle korpea". Nii-i ..  Mutta eipä kukaan  valita, kaikki on onnellisia ja mikäpä sen hienompaa yhdessäoloa onkaan kuin viettää oikeasti aikaa yhdessä poissa kiireen, hulinan ja vilinän keskeltä, eli luonnossa!  Rakkaan Ystäväni sanoja lainatakseni "mitä yhteistä laatuaikaa se on , että mennään kauppakeskuksiin ja shoppailemaan?" Niinpä...  mutta jokaiselle se onnellisuus muodostuu toki eri asioista.. toisille se on materia, toisille kiireetön yhdessäolo vaikka siellä keskellä korpea..  kumpikin on varmasti ihan yhtä oikein jos lopputulos on sama eli onnellisia ihmisiä! Itse valitsen kuitenkin tuon jälkimmäisen vaihtoehdon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti