maanantai 18. huhtikuuta 2016

Päiväretki Saaristoon


Viikonloppuna tehtiin päiväretki Turun Saaristoon.  Reittimme meni Paraisilta Nauvoon, sieltä vierailu Högsaressa ja takaisin tullessa piipahdettiin Ruissalossa. Kulkuvälineemme olivat auto, lossit ja jalat!
  Päiväretki saaristoon on loistava vaihtoehto patikkareiteille, mutta saariston monimuotoisuuden vuoksi yksi päivä on auttamatta liian lyhyt aika.  Nähtävää ja koettavaa riittäisi pidemmäksikin aikaa. Varsinkin jos luonnosta tykkää ja osaa ihan itse järjestää aktiviteetit, eli ottaa selvää ulkoilureiteistä yms. 

 Kevät on jo pitkällä, mutta kyllä tuo saaristo taitaa loistossaan olla juurikin kesäisin. Se etu nyt oli, että losseihin ei tarvinnut jonotella, vaan aina pääsimme heti kyytiin. Kesäisin voi olla tuntienkin jonoja.  Jos siis päiväretkelle lähdet saaristoon, älä tee sitä ns sesonkiaikaan. 

Ihmiset saaristossa on ystävällisiä ja palvelualttiita.  Punkkeja ja käärmeitä siellä riittää, joten ota mukaan ainakin kyypakkaus. 


Lossien aikatauluista kannattaa ottaa selvää. Aikataulut löydät TÄSTÄ.

Högsareen meni pieni lossi..

                    

Ulkoilureittejä löytyy muutama Nauvosta. Me löysimme Kaasivuoren reitin vasta kun oli jo liian myöhäistä ajallisesti reitille lähteä. Ensi kerralla se kuitenkin on meidän päiväohjelmassa. Siitä löytyy lisää tietoa TÄSTÄ.


Kuten näkyy, jonoja losseihin ei ollut näin keväällä.. SAARISTO on kaikkinensa näkemisen arvoinen paikka. 


Muutama kuva vielä Ruissalosta, jonka reittivaihtoehtoja löytyy TÄSTÄ.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti