torstai 23. huhtikuuta 2015

Hyvä elämä


Niin kuin ei missään ympäristössä, ei myöskään tässä omassa elinympäristössäni vältytä siltä, että toisten elämästä kannetaan isoa murhetta ruotimalla toisten asioita seläntakana.  Arvostellaan, pohditaan ja puidaan..  Toisten epäonnistumisista koetaan sairasta mielihyvää ja onnistumisista kateutta.  Sen innoittamana syntyi tämä blogiteksti.
Hyvä elämä on käsitteenä laaja. Jokainen kokee hyvän elämän erilailla.  Toisille se on sitä, että ulospäin muille kaikki näyttää suurelta ja mahtavalta, mutta sisällä vallitsee kuitenkin ääretön tyhjyys.  Toisten hyvä elämä on ulospäin vaatimatonta mutta sisäisesti yltäkylläistä.  Joillakin se on jotain noiden kahden väliltä. Toisille hyvä elämä on yksinäisyys, toisille se on olla osa isoa yhteisöä.  Joillekkin hyvä elämä koostuu arjen pienistä onnistumisista ja toiset kokee elämän hyvyyttä suuruudella.  Toisille hyvä elämä on sitä, että matkustelee paljon, ja toisille sitä, että saa olla kotona.    Me ihmiset ollaan niin erilaisia. 
Mitä hyvä elämä sitten on mulle?  
 
Eilen pysähdyin miettimään kuinka kiitollinen olen omasta elämästäni. Siinä on kaikki mitä haluan ja mitä tarvitsen.  Mulla on ihana perhe ja ihanat ystävät.   Tämä mun  ympärillä oleva sosiaalinen verkosto on just nyt sellainen kuin sen kuuluukin olla, ja haluan sen olevan. Juuri näin kuin se on.
Saan tehdä työtä, jota rakastan ja jossa olen onnellinen.   Saan elää omaa elämäntapa-elämääni ja tehdä sitä täydellä sydämellä.   Mulla on mahdollisuus kohdata työssäni haasteita, joihin saan vastata rakkaudella ja samalla kehityn itse ihmisenä.

Meillä on koti, jossa kaikki viihdymme ja joka vastaa meidän perheen tarpeita. Meidän kodissa vallitsee lämmin ja toisia kunnioittava ilmapiiri. Täällä on hyvä olla. Jokaisella.    

Meidän elämä ei ole ulospäin suurta ja mahtavaa, mutta sisällöltään sitäkin rikkaampaa. Voiko onnellisempi olla?  Kokonaisuus on just niillä sijoillaan kun sen pitääkin olla.
Jokainen rakentaa ympärilleen sellaisen elämän, jossa itsellä on hyvä olla. Juuri omannäköisensä.  Se ei välttämättä rakennu yhdessä yössä, mutta ajansaatossa aivan varmasti!  Mikään tässä elämässä ei tule helpolla eikä tipahda ilmaiseksi taivaalta. Fyysisen työn lisäksi on tehtävä myös henkistä työtä.  Samalla sinusta rakentuu ihmisenä juuri Sinä.  Palaset loksahtaa juuri oikeille paikoilleen silloin kun niin on tarkoitettu.

 Se mikä toiselle merkkaa hyvää elämää, ei välttämättä istu toisen arvomaailmaan. Niin sen kuuluukin olla.   Se mitä sinä tarvitset , minä en saata tarvita alkuunkaan, ja päinvastoin.   Se mikä sinulle on riittävä, niin minulle saattaisi riittää murto-osa siitä, ja päinvastoin.
Sensijaan, että pohdimme toisten ihmisten puutteita tai yltäkylläisyyksiä, niin keskitytään jokainen rakentamaan sitä omaa elämää juuri omanlaiseksi.    Me ihmiset ollaan erilaisia, meidän kuuluukin olla. Me emme tarvitse samoja asioita ja onnellisuus rakentuu jokaiselle eri asioista. Niin sen kuuluukin olla.

Omaa elämää ei pidä rakentaa muiden tarpeita vastaavaksi, vaan sellaiseksi, että itsellä ja läheisillä on hyvä olla. Siksi sillä ei ole mitään merkitystä, millaisena joku muu elämäsi näkee. Vain sillä on väliä, millaisena itse sen näet. 

Kyllä – mulla on hyvä elämä.  Just mun näköinen ja just mulle räätälöity.  Arvostan elämääni, arvosta sinäkin omaasi.
 
                                           (kuva viime syksyn viljapelloilta)
 

2 kommenttia:

 1. Ihana rakas Heidi-serkku <3
  Kyllä, kaikk on muuten hyvin, vain mummo & ukki puuttuu <3
  Terveisiä kaikille sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjo <3 Terveisiä teille kaikille sinne myös :) <3

   Poista