sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Reppu selkään ja menoksi

Eilen tehtiin taas pieni patikkaretki. Tällä kertaa suunnattiin jälleen Virttaanharjulle.  Siellä menee paljon erilaisia reittejä, joita voi mennä.  Meidän kohteet tällä kertaa olivat Porsaanharju ja Isosuon pitkospuut.  Poikettiin myös Myllylähteellä.  Lähdimme liikkeelle Vampulan ulkoilumajalta.

 
Reitti kulkee osittain Sotilasalueella.
 
 
Maastossa kasvaa paljon jäkälää.


 
Harjun päällä on laavu, jossa voi vaikka paistaa makkaraa. Näkymät Harjun päältä on Isosuon suuntaan.
 
Itse suo on henkeäsalpaavan kaunis paikka.  Pitkospuita on kunnostettu ja niillä on tosi jämäkkä ja hyvä kävellä.


 
Tämä kyltti herätti hiukan hilpeyttä.... Olemme siis suolla...
 


Poikettiin Myös Myllylähteellä. Lähde ei ollut talven jäljiltä niin kirkas ja kaunis kun se yleensä syksyllä ja kesällä on.  Liito-oravia ei tällä(kään) kertaa nähty kun meistä lähtee ääntä.. mutta Sammakko oli tarpeeksi rohkea kohdatakseen meidät.


Myllylähteellä kasvaa puissa myös kääpiä.. ne ovat väritykseltään todella kauniita.Hienosti tuo meidän pikkuväkikin vaan jaksoi monta tuntia mennä pitkin metsiä. Puhti oli kaikilta totaalisen pois kun kotiuduttiin.  Ihmekkös tuo.. mentiin ylämäkeä, alamäkeä, ihailtiin ja ihmeteltiin,  juostiin ja hypittiin kiviltä. Myös minä.  Voiko oikeasti parempaa liikuntamuotoa olla kuin luonnossa vaeltaminen? Tässä vielä Virttaanharjun reittikartta. Lisää infoa löytyy osoitteesta http://www.harjureitti.fi/suomi/ 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti