lauantai 4. huhtikuuta 2015

Sielun hoitoa


Vastapainoksi Pääsiäisherkuille päätettiin lähteä pienelle luontoretkelle. Vettä satoi, mutta se ei haitannut. Itseasiassa metsässä on ihana vaeltaa juurikin sateella. On niin raikasta.  Tällä kertaa valitsimme eteläisen luontoreitin. Se on pienillekin sopivan mittainen ja saatiin kulumaan pari tuntia kuljeskellen, ihmetellen ja tutkien. Eteläisen pururadan tietäville vinkiksi, että kannattaa poiketa radalta! Siellä menee tosi kiva luontopolku.  Rataa pitää kävellä vastapäivään ehkä n. kilometrin verran, ja polku lähtee vasemmalle sellaisen nyppylän päältä.  Maasto on vaihtelevaa umpimettästä pellon reunaan ja kuraisilta poluilta kallioon... mukava polku siis, monipuolinen.

 
Kyseisessä maastossa kasvaa paljon Naavaa. Naavat ovat hyvin herkkiä ilmansaasteille, varsinkin rikkidioksidille. Jos sitä esiintyy ilmassa runsaasti, naavat kasvavat vain muutaman millimetrin pituisiksi, mikäli lainkaan pysyvät elossa, kun taas puhtaassa ilmassa ne voivat kasvaa 10 tai jopa 20 senttimetrin pituisiksi.
Eteläisellä lenkillä Naavaa kasvaa puissa, pitkiä pötköjä, ja nyt ekaa kertaa näin sitä kasvavan myös maassa! Eli puhtaassa ilmassa mentiin!
 
Reitillä on yksi mielettömän upea puu, joka on juuresta latvaan kääpien peitossa! Ihan huikeaa luonnon omaa taidetta.  Tätä puuta voisi ihmetellä vaikka ja kuinka..
 
 
Kevään ensimmäiset leskenlehdetkin tuli bongattua
 
 
Märkiä oltiin kuin uitetut koirat kotiuduttuamme, mutta olo oli vähintään yhtä raikas! Luonnolla on valtava voima, ainakin mulle...   Jos pitäisi valita lähdenkö päiväksi shoppailemaan vai päiväksi metsään, niin kyllä jälkimmäinen vetäisi pidemmän korren. Sielu lepää.
 
 
 
Lopuksi vielä pakko laittaa kuva kun lahjoin yksi päivä nakeilla koirani leikkimään pääsiäisnoitia. Heidän ilmeet puhuvat ehkä puolestaan kuinka innoissaan mun hömpötyksistäni taas olivat. Jokatapauksessa  tämän kuvan myötä mukavia pääsiäisen pyhiä sinulle!
 
 
 
 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti